Gỏi Cuốn
Igår åt vi en av mina och augusts favoriträtter, en vietnamesisk rätt, gỏi cuốn. Det är super gott och om ni aldrig har ätit detta innan så är det på tiden att ni gör det! Det är färsk sallads ,kött vårrulle kan man säga, jag brukar säga att det är en asiatisk version av tacos. Man blöter rispappret i hyfsat varmt vatten, efter det lägger man på de tillbehör man tycker om, rullar den och sedan doppar man den i en söt, syrlig, stark och lite saltig dipsås. De tillbehör vi brukar ha är sidfläsk, gio(vietnamesisk korv), ägg (omeletter), nudlar, isbergssalld, gurka, koriander och räkor. Jag gillar dock inte räkor så jätte mycket i den här rätten så jag skippar gärna det.
De flesta som känner till den här rätten förknippar det med den rätten som är liknande som kommer från södra Vietnam. Deras dipsås är inte lik den vi har och de äter oftast med bara räkor, kött och sallad. Jag tycker om vår version mycket bättre!
De flesta som känner till den här rätten förknippar det med den rätten som är liknande som kommer från södra Vietnam. Deras dipsås är inte lik den vi har och de äter oftast med bara räkor, kött och sallad. Jag tycker om vår version mycket bättre!
Här är de som de från södra Vietnam brukar äta, dipsåsen består av hoisinsås blandat med lite vatten och nötter i
Kommentarer
Trackback