How to make a real Red Curry

Här kommer receptet på the wonderful rödcurryn som vi gjorde igår ;) Hoppas att ni tycker om det lika mycket som vi gjorde.

(För 2 personer)
Ingredienser

400 g kött (kyckling, biff eller räkor, skär allt i bitar)
4 dl kokosmjök (1 konservburk)
1 st paprika (strimlor)
1 dl vatten
2 msk socker
1 tsk salt
1/2 tsk glutamat
3 msk fisksås
1 1/2 msk rödcurry pasta
3 matskedar matolja
2 klyftor vitlök (finhackad)
1 st schalottenlök eller vanlig gul lök (finhackad)
(Dessa ingredienser nedanför kan ni välja att i hur mycket ni vill beroende på hur mycket ni gillar det)
små asiatiska äggplantor (i bitar)
bambuskott
vattenkastanjer
limeblad
basilikablad

Extra
Jasmin ris brukas serveras bredvid rödcurry.

Gör så här

1. Värm upp rödcurry pastan och matoljan i en wokpanna lite lätt så att pastan löses upp och blir en massa med oljan.
2. Fräs i vitlök och schalottenlök eller gul lök.
3. Lägg i köttet och fräs till ordenligt så att det får en fin yta. Kycklinglår är mörkare, mycket mörare och billigare än kyclingfilé så jag ser ingen anledning att köpa kycklingfilé när kyclinglår är så pass mycket bättre.
4. Häll i kokosmjölken och vatten. Här får ni känna efter och smaka, beroende på hur mycket kokosmjölk och vatten det är. Är konsistensen för tjock så häll i mer vatten, det ska inte vara för tjock eller för flytande men lite mer åt flytande hållet. Det ska bara bubbla och ej kokas och därefter ska det bara hållas varmt.
5. Smaksätt nu med salt, socker, fisksås och glutamat. Nu kommer det trixiga att ni måste smaka och smaksätta efter ert smaktycke. Om det inte smakar så mycket så häll i lite mer av allt förutom glutamat. Om man tar för mycket glutamat så kan det förstöra hela rätten så hellre för lite glutamat än för mycket.
6. Häll sedan i bambuskott, limeblad, paprika, vattenkastanjer och äggplantor.
7. Sist men inte minst så ska basilikabladen i precis innan serveringen.

Done!

Så här såg det ut igår innan det serverades





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0