Hot like a sauna

Herregud vilken värme vi fick uppleva när vi klev av planet i Abu Dhabi! Jag har varit i varma länder där solen har stekt på som in i, men jag har aldrig upplevt den här sortens värme som vi fick uppleva precis. Det kändes bokstavligen som om man var i en bastu!!! Jag fick kämpa för att kunna andas och då landade vi på kvällen, tänk då om vi hade landat mitt på dagen när solen står som högst?! Hur klarar de boende i Abu Dhabi den här olidiga värmen?


Flygningen har gått bra hittills och wow vad positivt överasskade vi blev av Ethiad Airways. Jätte fräscha och bekväma stolar och ett stort urval av bl.a. spel, musik och de senaste filmerna. När vi skulle äta fick vi en meny där man kunde välja mellan tre olika huvudträtter. Vi fick förrätt, huvudrätt och efterrätt. Bland dessa tre huvudrätter så bestod den ena av lamm och det stod längst ner på menyn "vi ber om ursäkt om det inte finns alla tre huvudrätter att välja mellan". Eftersom jag inte äter/kan äta lamm så hoppades jag på att det skulle finnas mat kvar utav de två andra rätterna, men gissa om det fanns kvar? NEJ! Så jag fick äta riset som man fick till med lammet och som tur var hade vi förberett en liten matsäck på lite olika delicious mackor som jag åt istället. Det var det enda negativa med Ethiad Airways, allt annat var bara thumbs up ;)


 


Let the adventure begin

Nu är äventyret igång på riktigt! Vi sitter här på kastrup och väntar på att vårt flyg ska lyfta. Jag har sovit i ca 2-3 timmar inatt men är rätt pigg ändå. Jag passade även på att köpa den här hårinpackning till mitt slitna hår från tax-free.

Den här hårinpackningen ger näring och återställer kapillära fibrer i djupet. Reparerar, stimulerar regenerar håret och skyddar håret från föroreningar. Dena rika och silkeslena inpackning ger håret glans och återfuktar.´

Vi får se om den hjälper ;)



Så här ser vår dag ut idag på ett ungefär:                                                              
(Notera att ankomstiderna är lokal tid)                                                                   
                                                                                                                                      Flygtid:
Kl 06.35 Kastrup, Cph -> Bryssel, Belgien, Framme                      kl 07.50                   1,5 h
     11.20 Bryssel          -> Abu Dhabi, Förenade Arabmiraten        kl 20.00                      7 h    
     22.00 Abu Dhabi     -> Sydney, Australien                                kl 18.30                    15 h

Total flygtid: ca 24 timmar
Det kommer att bli en lång dag med mycket flygande. Jag uppdaterar mer när vi har landat i Abu Dhabi.

P&K

                                                       Kastrup, Köpenhamns flygplats

Our last meal together

 

I natt bär det av! Vi ska upp kl 03.00 och taxin kommer och hämtar oss kl 03.30, det tar väl max en timme med bil så vi lär vara framme kl 04.30.

Oh...vi har en kort natt(idag) och lång dag(imorgon) framför oss.







Dags för sista måltiden med Augusts underbara föräldrar, det här året i alla fall ;)


Röd curry


"We'll be back"

Eftersom vi bara har två dagar kvar i Sverige så har vi bara försökt ta det lugnt idag och njutit av sista tiden här. Men jag ska inte låta alltför deppig vi ska bara vara borta ett år. Jag skriver ibland som om vi aldrig kommer tillbaka mer, vilket vi GÖR! Rätt roligt att de flesta tror att vi inte kommer att komma tillbaka hit mer men det återstår väll att se ;) Kan ju inte vara så jätte stor skillnad på Helsingborg/Sverige och Sydney/Australien. Eller har jag fel?

Helsingborg, Sverige VS



Sydney, Australien



Nu blir det käk hos min familj, Puss och kram


Äntligen klart... nästan i alla fall


Men idag är vi äntligen klara med allt...nästan i alla fall, endast små, oviktiga grejer kvar. Vi har städat klart lägenheten, packat ner allt vi inte ska ta med oss till Au i flyttkartonger och allt som ska med har vi packat ner i våra resväskor.
Igår kväll hade vi en underbar middag hos mina kusiner och ikväll hade vi en minst lika underbar avskedsmiddag hos min pojkväns föräldrar med nära och kära.

Så här tjusigt såg det ut innan ikväll, kan ni gissa vad vi åt?


 

Vi fick även två underbara filtar av Augusts lovely aunt som jag vet att vi kommer ha mycket nytta av. Det finurliga med dessa filtar är bl.a. att:

De väger abosolut ingenting


De tar knappt någon plats i resväskan


Dessutom kan man ha de som täcke



You know how it is;)

 

Ojojoj vad det händer grejer här nu!

Nu är vi inte långt ifrån att bli klara med lägenheten, flytten och packningen till resan. Enligt min kalkyleringsberäkning, med alla grafer, tal och diagram så borde vi hinna bli klara imorgon.





Nu bär det av för avskedsmiddag hos mina kusiner, fastrar, syskon, föräldrar och allt, ja ni vet ju hur det är ;)
Det har utlovats en brakmiddag med en känd vietnamesisk rätt, "Bún riêu cua" som är med bl.a. nudlar med krabbkött, tomat, koriander och sallad.

P&K


Yummi =)


It's P-time ;)


Nu blir det mat med den här goda pizzan som min underbara kille har gjort, carpaccio med parmesanost, ruccola och tryffelsalt på. Om ni aldrig har ätit den här sortens pizza innan då är det på tiden att ni gör det!
La pizza på stattena eller drottninggatan rekommenderas varmt.

P&K


MUMS!


Me like!


Jag var en sväng snabbt om nya väla för att köpa en ryggsäck till resan. Ryggsäckens färg är snyggare i verkligheten än på bilden där den är lite mörkare.
Det går inte att beskriva hur mycket snyggare, öppnare/ljusare, bättre nya väla har blivit än den gamla och då hann jag bara gå från ingången vid lifebutiken, ur&penn direkt till stadium!




Älskar färgen på ryggsäcken!




Nya väla, dock en ritning innan den byggdes


I love new things!


Idag har vi varit väldigt flitiga och försökt göra så mycket vi hinner men ändå så är vi långt ifrån klara.  På hemvägen fick den här bärbara datorn följa med oss hem. Datorn är från Netonnet och ska få följa med oss i Australien för att kunna uppdatera er allt som händer här ;)





Kommer vi att hinna med allt?


Jag börjar bli orolig nu och undrar hur vi ska hinna med allt på en vecka?!

Vi måste säga hejdå till alla nära och kära, flytta från vår lägenhet vilket betyder packa ner allt i flyttkartonger frakta det dit det ska, städa lägenheten, äta avskedsmiddagar, köpa de saker som behövs inför resan, fixa försäkring säga upp el, gym, abonnemang osv. = kan man stoppa tiden ?!



EN vecka kvar sen är det dags!


Vet ni vad jag alltid gör så fort jag har vaknat på morgonen?
Jag tittar alltid i inkorgen i min hotmail för att se om jag har fått några nya roliga, intressanta mail. Det har blivit en vana eftersom det har varit några viktiga svar som jag har väntat på. Ett exempel är jag fick mitt visum idag =)!!!  

Vad brukar ni göra det första ni gör på morgonen?

Med det klart så bokade vi även våra flygbiljetter, vi flyger exakt om en vecka TIDIGT på morgonen! Planet lyfter kl 06.35 från Kastrup, Köpenhamn till Kingsford Smith, Sydney med ett väldigt välomtalat flygbolag, Ethiad Airways.




Ethiad Airways



Ska inte klaga!


NU ÄR DET BESTÄMT!


Vi har varit rätt veliga ett tag nu, ungefär en månad tillbaka. Först var det bestämt att vi skulle resa till USA men så blev det inget med det och sen ville vi till Australien istället och nu har vi bestämt oss...

Det blir Australien!!! Wihu =D. Vi hade tänkt börja vårt äventyr i mångmiljonstaden Sydney!


Ibland blir det inte alltid som man har tänkt sig och det finns alltid två sidor att se det på!




Kolla! Ännu en kompis till och den här fick vi också av mamsen


Välkommen till Mikaelas Life blogg!


Hej allihopa och välkomna hit!

Här kommer ni att få följa med mig på mitt äventyr, resa och liv i Australien!


Enjoy;)


P&K/Mv


Jag och min nya kompis kommer nog komma rätt bra överens ;)

RSS 2.0