True IKEA Lovers

Alla som jobbar på IKEA Tempe, vilket motsvarar ca 300 arbetare har fått varsin present från IKEA! Man fick välja varsin mellan dessa tre:

FROSTA
Stool, birch plywood
$14.99

FROSTA Stool, birch plywood Seat diameter: 35 cm Width: 42 cm Seat height: 45 cm

LACK
Side table on castors
$49.99



BRÄDA
Laptop support, Dottevik red
$19.99





Jag valde stolen och august valde bordet och idag byggde vi klart bordet :) (ni ser pallen i bakgrunden)









RESULTATET







Will I miss the joy of Christmas, or will I find new joy?

Känns jätte konstigt att vi kommer fira jul när det är sommar! Och ingen snö heller! Inte kallt heller!
Hmm.......Jag skrev att det kändes konstigt inte att det inte var nice att slippa snön och den iskalla vintern, vilket det är!!!!! Dock kommer jag nog ändå att sakna:

Sitta hemma och fira jul med båda familjerna
Springa runt på väla som en yr höna för att försöka hinna köpa klart alla julklappar i sista minuten
Stressa sig på julafton för att få allting klart
Dricka julmust
Äta pepparkakor
Bygga pepparkakshus
Dekorera julgranen
Packa in julklappar
Fira min lillebrors födelsedag på julafton, i jul blir han hela 18 år!
Härlig stämning överallt eftersom det är JUL!
Lyssna på julmusik medans det snöar ute
Äta julmat medans det snöar ute och det är varmt inomhus
Sitta vid brasan tillsammans
Öppna julklappar och köra roliga lekar


Kommer sakna det...
en liten gnutta


















I think I've fallen in love again

Vi var inne i ett köpcentrum som ligger i Darling Harbour, kommer inte ihåg vad köpcentret heter med förmodligen heter den darling harbour shopping center? haha.

I alla fall så hittade jag världens häftigaste och coolaste butik, typo, med massa fina saker. Exakt sånt som jag gillar!! Häftiga block, såna stora bokstäver som man kan ha på väggen eller på bokhyllan, pennor, häftiga texter m.m. Köpte bara ett block och några pennor den här gången men I promise I'll be back !!



Ohhh älskar pennorna med det svarta skaftet. Dom är sååå sköna att skriva med och underbara färger är det också!!







Food is our Passion

Efter att jag var hos frisören igår och när A. kom hem från jobbet så åkte vi in till stan och käkade på Hard Rock Café, ja igen!

Vi har alltid velat testat förrätten Jumbo Set som består av bbq kycklingvingar, tacos vårrullar, lökringar, sallad, panerade kycklingfiléer, halva potatisar med örter och ost på och 4 olika såser, crème fraîche, söt senap, chilliketchup och blue cheese.

Efter det här åt vi varsin efterrätt. August valde Hot Fudge Brownie och jag Crème Brûlée









Hot Fudge Brownie
levde verkligen upp till sitt namn för när vi började gräva i brownien under grädden så började det bokstavligen ryka ur den!



Den här sk. Crème Brûléen skamligt nog får den aldrig kallas för det namnet igen eftersom den inte var i närheten av en riktigt C.B.
Den här smakade bara socker på socker på socker. Inte nog med att vanlijkrämen var hur söt som helst så hade den söt choklad och söt kolasås under.



Så här mycket åt vi!






Utanför Hard Rock Café, Darling Harbour









En jättefin lekpark för barnen








Everyone loves a pizza slice

Häromdagen åt vi Domino's pizza för första gången och det var faktiskt super gott!

Det blev mozzarella ost, basilika och körsbärstomater








One color it is

Igår var jag hos frisören och färgade mitt hår. För första gången i mitt liv så har jag äntligen en hårfärg och inte 10002546 olika nyanser som jag annars brukar ha.

Glad tjej :)







Vad tycker ni? Passar jag i den här hårfärgen eller passar jag bättre i ljusare färg?


Jag passade även på att köpa torrschampo (från De Lorenzo, ett australienskt märke) för de dagar då man inte orkar/har tid att tvätta håret och det är lite fettigt då kan man bara spraya på lite torrschampo så är problemet löst ;)







There's always a first time for everyone

Herregud så kul vi hade igår!!!! Jag och några av mina kollegor från jobbet, Axel, Charlotte, Amanda, Kim, Hao, Thiago, Nicole och Francis och självklart älsk, Niclas och Alexandra :)

Vi började på en bar sk. bar century och enda anledningen till varför dom från jobbet ville dit var för att det var billigt. Drinkar och öl kostade endast 3 $. Så när jag och August beställde 2 Smirnoff så svarade hon i baren, dom kostar 10 $ var, jag bara jaja inga problem. Tydligen så säljer dom typ 1 Smirnoff i veckan, hahahha. Det var även värsta backpacking stället också. Vi hade riktigt roligt och sen.....


....Sen rörde vi oss vidare till en GAY KLUBB!!!! (ARQ, hette klubben och är dessutom den mesta kända och populäraste gayklubben) DET VAR AWESOOOOOME!

Hahha det var första gången för många av oss och det var så nice eftersom för första gången i mitt liv så kunde jag dansa hur jag ville och inte bry mig ett skit eller att bli nerstirrad ihjäl av äckliga typer. PLUS musiken var riktigt bra :D

Natten slutade på Hungry Jack's (motsvarande Burger King hemma, samma meny, dock är det inte alls lika gott som det).

Here comes the pictures ;)

Alex och Niclas



Jag och Alex



Nicole, Alex, Jag, Charlotte



Niclas och August



jag, charlotte, francis, axel, thiago, kim, nicole och amanda






På gay klubben



August och nicole










Welcome to the world gorgeous little creature

Tisdagen den 15:e November, 2011 födde min underbara "lilla" kusin en liten flicka!

Anledningen till varför jag kallar henne liten är för att hon helt enkelt är...liten! Hon kallas t.o.m. för "dockan" för hon är så liten och söt som en docka, hahhaha.

Här är en bild på sötaste bebisen ever! Längtar tills jag får träffa henne nästa år <3
(Ingen mening att träffa henne nu ändå när hon förmdoligen bara komma sova hela tiden, hehe;))


16 november

Dagens bästa:

Jag slog vad med en av vakterna idag på jobbet. Sedan öppningen så har vi haft några extra ordinary offers som tex. att vi har bussar som kör våra kunder helt gratis från och till IKEA från närmaste tågstation. Han påstod att dessa gratis bussar inte går längre. Men jag vet att de fortfarande går. De går t.o.m. den 20 november. Men eftersom han var så säker och även jag för den delen så slog vi vad om 20 $....... 

Och det här resulterade att jag är nu 20$ rikare. Yeeey!


Kolla så fina australienska dollarn är. Så fina färger.







Plus det coola med dessa sedlarna är att man kan skrynkla ihop dom och så vecklas dom bara ut igen.
















Dagens Händelse

Skulle inte ha jobbat idag men de behövde hjälp så jag ställde upp ;) 12.30-17.30 inte så långt pass och det var super lugnt idag på jobbet!

Dagens händelse var när min chef kom fram till mig med två st chokladbitar. Bara sådär liksom :). Herregud vad goda dom var, man bli ju addicted.

Sedan när jag hade slutat så såg jag August i restaurangen och joinade honom under hans rast och även min chef joinade oss. Så bjöd hon mig på choklad mousse, och den var hur gudomlig som helst ju!!!

Sen precis innan hon går så tar hon fram sin näve med chips!! Wtf?! Jag som försöker motstå alla sorters gudomliga, underbara, delicious onyttigheter som finns och hon bara kör upp allt i trynet på mig!



SO NOT COOL!!!



14 Novemeber

Så här fint ser det utanför vårt rum. Har ingen aning vad det är men det är coooooolt!!!










14 November

I söndags var nog den bästa dagen för oss säljmässigt utan tvekan! Vi sålde nog mer än på öppningen, kändes det som i alla fall.

Målet för oss i varuhuset var att sälja för 660 000 dollar men vi sålde för minst 800 000 vilket motsvarar ca 6 miljonor svenska kronor och för restaurangen 35 000 dollar och de sålde för minst 50 000 vilket motsvarar ca 400 000 kr. Men det är inte så lätt att jämföra siffrorna här med siffrorna hemma. Ni får ha i åtanke att allt här på IKEA är minst dubbelt så dyrt som hemma alltså är siffrorna kanske inte så jätte höga om man jämför med era siffror. Men å andra sidan så har IKEA inte hunnit bli så jätte populärt här ännu som...men det är på väg ;)

Ja jag vet jag jämför mycket med hemma, men om jag inte jämför med hemma vad ska jag jämföra med?! Plus det ger er en bättre bild ju ;)


Från restaurangen, öppningsdagen den 3e november 2011











Finally the heat is here

Tjenare alla sköna och underbara!!

Som man märker på bloggen så jobbar vi rätt mycket. Förra veckan jobbade både jag och älsk ca 55 timmar (självklart var)! Och det känns idag när jag har varit ledig. Jag har bara tagit det lugnt och försökt återhämta mig inför kommande jobbvecka då jag jobbar alla dagar förutom på lördag och idag såklart ;)
Borde kanske passa på att träna nu när man är ledig men jag orkar inte plus inte i den här BASTU VÄRMEN! Ytterliggare en anledning till varför jag bara har varit inne idag. Det är så otroligt varmt ute! På morgonen var det redan uppe i säkert 30 grader och nu kl 21.06 på kvällen är det nog minst lika varmt.

GUD VAD SKÖNT ATT VÄRMEN ÄR HÄR!!! :D So happy att jag(vi) slipper iskalla vintern det här året igen. För er som stör er på att jag skriver så här så finns det två val:

1. Åk hit eller till något annat varmt land så kan ni också få njuta av värmen.
2. Sluta läsa min blogg eftersom jag förmodligen kommer skriva mycket om värmen, värmen och värmen.


Och det firar vi med gamla sköna bilder från vår Barcelona resa, 2010, ca 2 dagar efter vår student









Intresseklubben antecknar: Me without any makeup

























Vietnam aka Bankstown

I tisdags när vi var lediga åkte vi till Bankstown där det kryllar av vietnameser. I Cabramatta och Bankstown så bor det mest vietnameser och när vi gick på gatorna så kändes det som om man var i Vietnam. Hur härligt är inte det? All mat, dryck, musik och caféer som du kan hitta i Vietnam kunde du hitta här...typ.

Eller å andra sidan kanske det inte är så härligt! Om man åker till Australien så vill man ju se Australien och inte Vietnam eller?!! Jag vet inte, mig spelar det ingen roll. Så länge det är god mat och varmt ute så WHO CARES?!




De godaste Chè och smoothies någonsin och super fräscht



Man fick välja fyra valfria frukter till smoothies eller fyra valfria ingredienser till chè






Älsks chè (olika gelé saker, kidneybönor och kokos)



Min smoothie (jordgubb, passionsfrukt och vattenmelon)
















En bild säger mer än 1000 ord

Hej!

Nu när varuhuset äntligen har öppnat så har vi jobbat jätte mycket därav den dåliga uppdateringen! Hinner inte skriva så mycket utan lägger upp bilder istället.

En bild säger mer än 1000 ord ju ;)

Mer bilder från co-worker festen



Josja Van Der Maas, Store Manager



Giovanni (i mitten) Customer Relations Manager, Tomas (till höger) en av mina kollegor



Mina underbara kollegor (Eva till höger är svensk och har bott här i ca 10 år)






Nästan alla här jobbar med mig i cashline förutom några medarbetare som också ville vara med på bild



Coworker Party

Samma dag som öppningen (3 november) hade vi även personalfest efter stängningen.

Hinner inte lägga upp alla bilder så här är en så länge ;)




IKEA TEMPE NOW OPEN!

I torsdags öppnades IKEA Tempe, NSW i Australien!!!
Det var inte alls kaotiskt, det var inte så jätte stressat, det var faktiskt rätt lugnt. Vi hade förväntat oss ca 25 000-30 000 besökare men det visar sig att det bara vara 15 000. Det blev dock lite rusch 2-3 timmar innan stängning när alla kom och handlade efter jobbet.

Eftersom jag inte började jobba förrän kl 14.30 så fick inte jag vara med om "öppningen" men det bjöds på underhållning under hela dagen! Uppklädda ABBA artister sjöng utanför varuhuset, det bjöds/bjuds fortfarande på köttbullar med gräddsås, män går runt vid kassorna, bistron, Swedish Food Market, ingånge, utgången och spelar musik och sjunger.

Kommer jobba rätt mycket nästa vecka också men ska försöka uppdatera så mycket jag kan!

Så här laddade vi upp kvällen innan öppningen

Tacos med både hemmagjord guacamole och salsa sås, ost, crème fraîche, nacho cheese, nacho chilli & lime, majs och gurka








I did it!

Idag har vi varit och tränat :)! Det finns en park ca 10 min gångavstånd från där vi bor. En rätt så stor park faktiskt eller egentligen är det ingen park utan det är ett Aussie Rules Football aka Australiensk fotbolls plan. Deras plan är 165m lång och 135m bred. Vi joggade 5 varv runt planen och det var JÄTTE JOBBIGT!
Herregud vad dåligt skick jag är i!! Shit, jag trodde aldrig att jag skulle orka eftersom jag redan ville stanna efter 200 m. Men jag fortsatte och jag är sjukt stolt över mig själv att jag klarade det! Och självklart över min kille aswell för han är i samma "goda" skick som mig;)

För er som tränar vardagligen tycker förmodligen att det här är ingenting men för mig var det extremt jobbigt so keep that in mind will ya :).

Australiensk fotbollsplan

File:AFL stadium.svg





Incredible performance

Här är videos från det speciella uppträdandet häromdan på en av Sydneys gator. Jag är med i en av dom faktiskt :).
Eftersom han inte hade det typiska, energiska, livliga kroppsspråk i sitt uppträdande som de vanligtvis brukar ha så blev detta extra intressant och vi var tvungna att stanna kvar för att titta och se vad han hade att erbjuda som skiljde sig från de andra streetperformers.

Många av videorna är korta och det är i MVI 2633 som jag är med :).

Här jonglerar han bl.a. med knivar på en cykel



Här letar han efter 2 assistenter till, den största mannen och den minsta personen



Här jonglerar han med två knivar och en motorsåg!



Det här klippet är lite långt, om ni inte orkar se hela klippet kan ni spola fram till 3,40 min då jag dyker upp ;)



Här är slutfinalen där han jonglerar med ett äpple, kniv och en brinnande fackla. Han äter samtidigt på äpplet också under tiden han jonglerar. Cykeln står på en stång.
Spola fram till 1,50 min om ni inte orkar lyssna på när han pratar en massa.




RSS 2.0