Now yellow with stripes

Här är våra nya uniformer! Dock är både tröjan och byxorna för stora för mig. De hade inga mindre storlekar.

Vad tycker ni? Gillar ni dessa eller dom gamla kläderna bättre?











It spells H A P P I N E S S

Det var väldigt lugnt idag på jobbet faktiskt förutom sista timmen då det kom en liten rusch eftersom alla fick då plötsligt för sig att det var dags att betala.

På torsdag så kommer det bli Kaooooos men jag hoppas att vårt gäng kommer klara det bra eller jag vet att vi kommer klara det utmärkt! Jag längtar tills dess faktiskt och det kommer bli sjukt kul, stressigt och awesomeee. Tänk att få vara med en öppning och inte var som helst utan i Australien!!!

Det här tänker jag fira med att lägga upp en video på min killes systers hund när han var en valp. Videon har ingenting med öppningen, ikea eller stress att göra. Men han heter Jaggy och han är så otroligt gullig och söt och det ger fina minnen från när han var liten så det förmedlar glädje, kärlek, familj och lycka!




Det var så otroligt roligt när han var liten och försökte hoppa upp i sofforna och det inte gick eftersom han var så liten. Men han försökte och försökte och en dag så lyckades han, hahha han är rätt envis faktiskt. Synd att jag aldrig fick just det på film. Men den här är bättre än ingenting ;)


Another amazing day in amazing Sydney

Bilder från igår :)

Vi åt McFlurry double choc fudge från Mc






Och äppelpaj



Macarones och mangojuice



Darling Harbour










It's Deliiiicioussss

Det här åt vi igår!

Nudlar, biff, god fisksåsblandning, sallad, gurka och koriander



Till efterrätt så blev det, sesampasta blandat med vatten, vietnamesiska frallor/bakelser och kokos





5 days left for the opening

Tjena alla underbara hoppas ni har det bra för det har jag! Idag har jag och min älskling varit inne i city och shoppat, käkat, softat, käkat och kollat på ett sjukt uppträdande av en man på en av gatorna.






Om 5 dagar så är det dags att öppna vårt nya varuhus! Men imorgon så börjar tjuvtitten för våra nära och kära på "Friends and Family Day". Jag lägger upp mer bilder och även video på när jag fick vara med och delta i uppträdandet imorgon för just nu vill jag bara gå och sova.


So everybody it's time for me to.....zzzZzzzzZzzzzzZZZZzzzzzzzZZZZZZ




Gissa vem som är med på IKEA KATALOGEN 2012:s FRAMSIDA ?!!!

Inte är det jag i alla fall, hihi, GOT YA ;)!

Nämen skämt åsido, idag på jobbet så fick vi fotografera för skojsskull och så klistrade dom bilden på en IKEA katalog som vi fick :). Gemensam gruppbild på framsidan och ett solo pic. på baksidan.
Färgen på tröjorna stämmer inte och i verkligheten är dom inte blåa utan dom är lila.

Framsidan



Baksidan




Skratt Förlänger Livet

Något som jag tycker är sjukt är irriterande är att vakna på morgonen och väckas av min pojkväns mobilalarm! Jag vet inte vad ni föredrar för musik att bli väckta av men om jag väcks av låtar som inte är lugna så blir jag vettskrämd!

På riktigt!

Jag måste väckas till lugna låtar annars så flyger jag direkt upp från sängen samtidigt som jag har en hjärtattack på gång och dessutom så har hjärtat en puls på 78851155 slag/sek!

INTE OK! 

Pricket över i:et på det hela så är även mobilen på vibration också så allt blir typ 100000 mer dramatiskt då!!!

Nästan varje morgon så flyger en liten tanke förbi mig...tänk om...



Rain Rain Lovely Rain

Shuluuluuluuu allihopa ;)

Igår regnade det hela dagen, idag ska det också regna hela dagen, hela veckan ska regna verkar det som och vi är åter tillbaka i 18-20 grader max! Men det stoppade inte mig och August från att powerwalka på morgonen både igår och idag på morgonen! Duktiga :)?! 

The answer is YES!
Vi är inte riktigt några morgonmänniskor och har svårt att vakna tidigt och när jag menar tidigt syftar jag på kl 8.00, hehhe. Det är svårt att vakna den tiden speciellt om man inte lägger sig förrän kl 02.00 på natten. Innan när jag jobbade på mitt gamla jobb och började 6.30 och var tvungen att vakna 5.30 så kände jag mig faktiskt mycket piggare under dagen än vad jag gör när jag vaknar den här tiden. Är det inte konstigt? Alltså om jag somnar runt 12 tiden på natten och vaknar kl 6.00 på morgonen så är jag mycket piggare under dagen än om jag hade vaknat kl 8,9,10.

Det svåra är bara att vakna och stiga upp ur den sköna, varma och mysiga sängen när dagarna är så regniga och deppiga som dessa!






Hjälp! Letar efter det perfekta vädret

Vädret........Vädret...Hmm...... Vädret hittills har varit jätte konstigt!
När vi först kom hit så var det typ som en varm vårdag i maj.
Ca två veckor efter så var det jätte varmt i en vecka ca 24-28 grader.
Sedan fick vi plötsligt regn, blåst och kallt ett tag och det kändes som om vi var i Sverige och inte i Australien.
För ungefär en vecka tillbaka så har värmen börjat komma och vi har t.o.m. med varit på stranden men vi har inte badat ännu.
IGÅR var den varmaste dagen hittills! 34 graders stekande sol!! Det var så varmt och luftfuktigheten var så hög att vi hade svårt att andas in luft. Det kändes som om jag hade astma! Usch jag hoppas verkligen inte att det kommer vara så här varje dag på sommaren.

Det är så roligt så mycket man klagar oavsett hur bra man än har det. Man är aldrig nöjd känns det som, inte jag i alla fall :P. Jag hittar alltid något att klaga på hahhaha. Det ligger väl i min natur som vietnames för August brukar säga att vi vietnameser försöker alltid hitta fel även om det inte finns något. Men egentligen klagar jag inte utan jag upplyser er bara om mina tankar :). Jag och August diskuterade igår och undrade om det finns något land i världen som har det vädret som vi är ute efter?

Våra önskemål på hur ett perfelt väder skulle vara 365 dagar om året! Om detta stämmer in i något land var vänligen kontakta oss så fort som möjligt!

1
Sommar i 7 månader , 26-32 grader, normal luftfuktighet, ozonlager måste finnas.


2. Vinter i 1 månad, (-5)-7 grader, snö.


3. Höst i 2 månader, 8-17 grader, riktigt fint höstväder med alla de fina färgerna på trädens löv.



4. Vår i 2 månader, 18-24 grader, vår, vår, vår, bästa årstiden på året då när det börjar bli lite varmare och underbart att se alla fina blommor, träd som håller på att blomstra.




5. Det ska knappt regna något om året



6. Solen ska gå upp 5.30 på morgonen och gå ner 10.30 på natten



7. Varma dagar får det gärna blåsa på lite, kalla dagar ska det inte blåsa alls.




Gỏi Cuốn

Igår åt vi en av mina och augusts favoriträtter, en vietnamesisk rätt, gỏi cuốn. Det är super gott och om ni aldrig har ätit detta innan så är det på tiden att ni gör det! Det är färsk sallads ,kött vårrulle kan man säga, jag brukar säga att det är en asiatisk version av tacos. Man blöter rispappret i hyfsat varmt vatten, efter det lägger man på de tillbehör man tycker om, rullar den och sedan doppar man den i en söt, syrlig, stark och lite saltig dipsås. De tillbehör vi brukar ha är sidfläsk, gio(vietnamesisk korv), ägg (omeletter), nudlar, isbergssalld, gurka, koriander och räkor. Jag gillar dock inte räkor så jätte mycket i den här rätten så jag skippar gärna det.

De flesta som känner till den här rätten förknippar det med den rätten som är liknande som kommer från södra Vietnam. Deras dipsås är inte lik den vi har och de äter oftast med bara räkor, kött och sallad. Jag tycker om vår version mycket bättre!









Här är de som de från södra Vietnam brukar äta, dipsåsen består av hoisinsås blandat med lite vatten och nötter i


PARTY ! ! !

Hej!
I lördags var det första gången vi gick ut här i Sydney eller i Australien överhuvudtaget. Efter att ha jobbat ett 8 timmars pass och dessutom så hade jag varit vaken sedan kl 6.00 imorse så var jag inte så jätte trött på kvällen som jag trodde att jag skulle vara. Vi var faktiskt rätt taggade på att gå ut. Vi skulle möta upp Alexandra och Niclas inne i stan närmare mot kvällen och de hade hört om ett bra ställe på Darling Harbour, Cargo Bar hette det så vi gick dit. Det var jätte mycket folk, jätte fint och mysigt ställe dock fanns det folk i alla åldrar. Det fanns allt från unga tjejer till gamla gubbar som stod och dansade för sig själva. Musiken var sådär tyckte jag, jag tycker om trance/techno men när jag går ut så vill jag helst ha blandat. Lite av trance/techno, lite gamla låtar som när man hör låten tänker man "ohhh den här låten känner jag igen det var då när..." och lite mer av rnb och hiphop.

Något annat som aldrig skulle hända hemma var att det var jätte blött på dansgolvet, det var blött överallt. Det var så blött att de hade någon som gick och moppade hela tiden. Mitt i allt när vi höll på att dansa så kom det en man som skulle moppa golvet och en annan som höll i en ficklampa så att de kunde se vart de skulle moppa. Jag tänkte bara ATT DE KAN JU LIKA GÄRNA TÄNDA LAMPORNA OCH STÄNGA AV MUSIKEN JU!!! Hahhaha hur weird var inte det?!

Men det blev en lyckad utgång och runt 2 tiden så rörde vi oss hemåt och då kände jag mig riktigt trött efter att ha varit uppe så tidigt men innan vi gick hem så blev det självklart nattmat på KFC ;) Ohh Yummi!



Linne: Topshop
Klänning: Zara
Klocka: D&G









Här är en av de båtar man kunde festa på som körde fram och tillbaka



Utanför Cargo Bar


21 oktober

Igår köpte jag ett par joggingskor eftersom jag tycker att det är dags att börja träna igen. Den här gången får vi se hur längen jag orkar träna innan jag lägger av helt. Jag har en tendens att vara super taggad i början (alltså första månaden) sedan tränar jag inte på typ ett halv år. Inte bra! Jag vill kunna träna regelbundet så jag börjar med 2-3 gåner i veckan så får vi se vart detta leder.
Jag hatar dessutom att springa men gillar däremot att powerwalka så imorse följde jag med älsk till jobbet kl 7.00 på morgonen! Men det var skönt och det var super varmt!

Nu blir det jobb!!

P & K


Mina nya skor


200 dollors penalty is not worth it

Kontroll av biljett på tågen här i Australien fungerar inte riktigt på samma sätt som hemma. Hemma så är det en kontrollant som alltid kollar på ens biljett (9/10 gånger). Här är det tvärtom. Vi har åkt rätt mycket tåg sen vi har kommit eftersom vi inte kan ta oss någonstans på något annat sätt. MEN idag när jag var på tåget hem från jobbet så var det en man, klädd som en polis (jag kunde inte läsa texten på hans kläder för att se om han var polis eller inte) på tåget som gick och kollade biljetter.

Jag började undra hur lång tid det skulle ta för oss innan någon av oss är med om en biljettkontroll. Alltså tog det ca 1,5 månad! Böter för om du inte har en biljett är 200$ motsvarande i svenska kronor ca 1500. Alltså är det inte värt att strunta i biljett!


Så här se en tågbiljett ut


Nu är det dags för oss att sova eftersom imorgon ska vi upp tidigt för jobbelijobb!

Godnatt, puss & kram

S.O.S, S.O.S, S.O.S

Idag har det varit helt kaotiskt på jobbet! Det känns verkligen som om att ingenting kan gå värre nu på öppningen efter det som har hänt idag! Som jag nämnde till er innan så skulle det endast vara oss från Tempe som skulle jobba på Homebush Bay den här veckan och det märktes.
De ting som inte gick riktigt som det skulle göra idag:

1. Det var endast två kassor öppna (inkl. min kassa) och en expresskassa. Jag har aldrig sett en sån lång kö på något Ikea varuhus innan. Våra köer var minst 15 m långa.

2. Inte nog med att man var super stressad utan då har dom ändrat systemet i kassan också. Den siffran man brukar trycka på om kunden vill ha en papperspåse var inte längre samma knapp utan det var något annat jag registrerade istället. Jag fick ringa min team leader för hjälp.

3. Mitten av allt stress skulle någon av kunderna betala med business check, jag fick ringa min team leader för hjälp, dessutom så tar det evigheter att fullfölja processen eftersom man måste ringa hit och dit för att få en kod.

4. Därefter skulle en av kunderna betala med ett Ikea Business Card, vilket det bara är ca 5 personer som har det i hela landet. Jag fick ringa min team leader för hjälp...igen.

5. Sedan så frös skärmen på min dator och jag fick så klart team leader för hjälp. Vi (jag, han, de högre makterna) försökte göra allt men ingenting fungerade och det återstod bara att vänta och det tog minst 30 min innan skärmen fungerade igen.

Efter omständigheterna idag så känns det som om allt bara kan gå uppåt och inte mer snett eller inte allt på en och samma gång iaf, eller hur var det nu igen ;)?




GRATULERAR TILL BÄSTASTE KOMPIS!

Måste även gratulera till min bästa kompis som fyller 20 år idag!!
GRATTIS TILL BÄSTASTE KOMPIS KIM!!!!
Kim du är verkligen en av de få människor som verkligen har det lilla extra! Tack för att du finns och alltid har funnits där för mig oavsett vad! Och självklart finns jag där för dig ;)


YOU ROCK!!! All kärlek till dig kimsan <333

Här kommer bilder på oss från gamla goda tider och det många mer kommer det att bli!!!


Bilder från 2007






Bilder från Tunisien 2009












Hahahahhaha från tjejmässan i malmö när vi skulle klä ut oss 2009















Kims student 2010





FÖR ATT DU HELT ENKELT ÄR SÅ J'VLA BÄST!!!


18 oktober

Efter att ha varit ledig i fyra dagar så är det dags för mig att börja jobba imorgon igen. Den här veckan ska vi jobba några pass på Tempe och några på Homebush. Den här veckan är det bara vi från Tempe som ska stå helt själva i kassan eftersom de homebushanställda är på någon slags träning. WISH ME LUCK!!


Och nu till något helt annat, som ni har märkt så gillar jag att pyssla speciellt med mina naglar. Här är några modeller jag gjorde back home in Sweden :).

Vilka gillar ni bäst?











Vietnamesisk efterrätt, Chè

Igår skulle vi göra en vietnamesisk efterrätt och eftersom det var första gången vi gjorde det så blev det inte riktigt så bra som vi ville att den skulle bli. Men man kan ju inte vara bra på allt...inte första gången i alla fall :).
Det finns hur många olika sorters Chè som helst och man behöver inte ha i det vi hade utan det är bara att välja det ni tycker om, tillaga det och sen i med kokosmjölk som är blandat med lite vatten och socker.

Nästan alla ingredienser vi använde till efterrätten, Chè.


Kidneybönor, jelly, kokosflingor, kokosmjölk och jellykulor både stora och små.








17 oktober

Idag har det varit en riktigt soft dag och vi har bara tagit det lugnt och lagade precis en kyckling rätt med ris och chilli så att det blir lite styrka i maten ;)

Nu ska vi softa lite till och sen ska vi handla ingredienser till en efterrätt som vi ska göra sen. Jag uppdaterar er så fort efterrätten är klar.



Kyckling, paprika, purjolök, gul lök och chilli


Bondi Beach & Bondi Market

Idag har jag, älsk och våra två nya vänner, Alexandra och Niclas. som vi har lärt känna varit på Bondi Beach! På stranden skulle det vara en surftävling men jag vet inte om vi missade tävlingen eller hur surftävlingar går till men det var rätt diskret och det var inget som stack ut så att man visste att det var en tävling som var på gång. Menmen vi låg bara och slappade på stranden och så gick vi längs en väg där man kom fram till en annan strand men vi orkade aldrig gå riktigt till den andra stranden så vi gick tillbaka sen igen.
Vi var även på Bondi Market där det fanns jätte mycket fina smycken, kläder, tavlor och det typiska turistiska sakerna. Dock ville jag inte köpa något ännu eftersom det var rätt dyrt och om jag går på en marknad så vill jag kunna hitta fynd till ett bra pris! Dessutom är det så typiskt att köpa allt första gången man ser det eftersom det är ovanligt och då väntar jag hellre och tittar runt lite till, vi kommer ändå trots allt vara här ett tag till ;)
























Probably the best coffee in the world

Det här är nog det August älskar mest i hela världen......efter mig såklart! ;)
Hans favoritkaffebryggare som vi köpte i Vietnam när vi var där julas. Det är enkelt, går snabbt att göra och dessutom mycket godare än vanligt kaffe. Man kan säga att det är som espressokaffe med kondenserad mjölk i. Det ska helst vara vietnamesiskt kaffe annars lever inte mitt inlägg upp till det goda som jag försöker förmedla vidare till er läsare. Dessutom kan man ha i isbitar så att det blir iskaffe och då blir det riktigt nice speciellt nu till sommaren :D. Eller så kan man bara dricka det direkt så fort kaffet har runnit klart.
Jag tror definitvit att man kan köpa dessa kaffebryggare hemma i Sverige eftersom det finns att köpa i lilla helsingborg så borde det finnas i de större städer. Största sannolikhet att hitta dessa är i nog i kinesbutiker.




Love is spelled F O O D

Häromdagen så gjorde vi en super god rätt med wokade nudlar, kyckling, purjolök, morötter, gul lök, vitlök och koriander! När vi bodde hemma i Sverige så hade vi ingen gasspis som vi har här och det är 1000 gånger godare laga på en gasspis än en vanlig spis plus att det går mycket snabbare också!

Så här såg det ut :)


20 år gammal och börjar nästan gråta mitt i ett köpcentrum

Idag höll jag nästan på att gråta...mitt i ett köpcentrum!!!

Det var meningen att jag skulle jobba idag. På jobbet måste man ha safety boots/safety toes skor pga. säkerhetsskäl. Igår var det ok att vara utan dessa skor eftersom jag skulle gå och köpa skorna så fort jag hade slutat mitt pass. Jag letade överallt i shoppingcentret och antingen hade de inga skor eller så var min storlek slut (Ikea ligger i ett shoppincenter).
När jag då kom till jobbet idag så försökte mina två ledare komma på med lösningar på hur jag skulle få tag i ett par skor och när vi hade bollat med ideér i ca 30 min så fanns ingen bättre lösning än att jag fick gå hem för dagen och komma tillbaka imorgon och jobba istället. Det jag skulle göra idag istället för att jobba var då att åka och köpa ett par skor NÅGONSTANS DÄR JAG INTE VET VART DET LIGGER OCH HUR MAN TAR SIG DIT!!!
Jag försökte leta reda på mina ledare och fråga om dom jag kunde låna en dator eller vad som helst för att ha en liten aning om vart jag skulle men NEJ jag kunde inte hitta dom. I just detta ögonblicket hade jag endast adressen dit jag skulle och min mobil som bara hade 15% batteri kvar!
JAG ÄR I ETT HELT FRÄMMANDE LAND!
JAG KÄNNER INGEN JAG KAN RINGA!
INGA TÅG GÅR DIT JAG SKA!
JAG HAR INGEN BIL!
JAG HAR INGET INTERNET!
JAG HAR BARA 15% BATTERI KVAR!
JAG KAN INTE RINGA AUGUST FÖR HAN JOBBAR!
OHHHHHH! Det var så sjukt frustrerande och jag visste inte vad jag skulle ta mig till och jag visste inte om jag skulle börja gråta eller skrika.
Jag tänkte skitsamma jag går till tågstationen för att ta mig hem så jag kan kolla upp vart jag skulle. På tågstationen så frågade jag en gubbe i luckan där dom säljer biljetter om han visste hur man tar sig till Alexandria, området jag skulle till. Han sa att inga tåg går dit men du får ta ett tåg som släpper av dig i närheten. Jag passade även på att fråga om han visste vart den här adressen låg och han försökte leta i sin bok med massa kartor och adresser i minst 10 min innan en av hans kollegor kommer fram och hjälper mig. Den här kollegan knappar in adressen i google, skriver ut kartan och det tog honom ca 30 sek. Hahah snacka om stenåldersgubbe vs high technology guy. Men dom var så söta och snälla som visade mig exakt vart jag skulle och sen så var det inte mycket svårare än så. TACK VARE DE TVÅ!!!

Nu kan det inte gå sämre utan bara bättre...eller? Vi lär väl se ;)




How to make a real Red Curry

Här kommer receptet på the wonderful rödcurryn som vi gjorde igår ;) Hoppas att ni tycker om det lika mycket som vi gjorde.

(För 2 personer)
Ingredienser

400 g kött (kyckling, biff eller räkor, skär allt i bitar)
4 dl kokosmjök (1 konservburk)
1 st paprika (strimlor)
1 dl vatten
2 msk socker
1 tsk salt
1/2 tsk glutamat
3 msk fisksås
1 1/2 msk rödcurry pasta
3 matskedar matolja
2 klyftor vitlök (finhackad)
1 st schalottenlök eller vanlig gul lök (finhackad)
(Dessa ingredienser nedanför kan ni välja att i hur mycket ni vill beroende på hur mycket ni gillar det)
små asiatiska äggplantor (i bitar)
bambuskott
vattenkastanjer
limeblad
basilikablad

Extra
Jasmin ris brukas serveras bredvid rödcurry.

Gör så här

1. Värm upp rödcurry pastan och matoljan i en wokpanna lite lätt så att pastan löses upp och blir en massa med oljan.
2. Fräs i vitlök och schalottenlök eller gul lök.
3. Lägg i köttet och fräs till ordenligt så att det får en fin yta. Kycklinglår är mörkare, mycket mörare och billigare än kyclingfilé så jag ser ingen anledning att köpa kycklingfilé när kyclinglår är så pass mycket bättre.
4. Häll i kokosmjölken och vatten. Här får ni känna efter och smaka, beroende på hur mycket kokosmjölk och vatten det är. Är konsistensen för tjock så häll i mer vatten, det ska inte vara för tjock eller för flytande men lite mer åt flytande hållet. Det ska bara bubbla och ej kokas och därefter ska det bara hållas varmt.
5. Smaksätt nu med salt, socker, fisksås och glutamat. Nu kommer det trixiga att ni måste smaka och smaksätta efter ert smaktycke. Om det inte smakar så mycket så häll i lite mer av allt förutom glutamat. Om man tar för mycket glutamat så kan det förstöra hela rätten så hellre för lite glutamat än för mycket.
6. Häll sedan i bambuskott, limeblad, paprika, vattenkastanjer och äggplantor.
7. Sist men inte minst så ska basilikabladen i precis innan serveringen.

Done!

Så här såg det ut igår innan det serverades





Bästa resultatet hittills

Ikväll har jag och älsk precis lagat den godaste rödcurryn som vi någonsin har gjort! Det finns bara en restaurang i Helsingborg som gör den riktigt god och det är enligt min åsikt, Phuun Thai. Men ikväll för första gången så fick vi till den minst lika bra som den som serveras på Phuun Thai om inte godare!!! Jag skriver ner receptet till er imorgon så kan ni också göra den :) Men nu blir det movie time men vilken film det blir har vi inte bestämt oss för ännu.

Ha en underbar lördagskväll
P&K



B E A U T I F U L

Dessa gjorde jag i somras. Vilken modell gillar ni bäst?





You don't realise how good you've been until...

Idag fick jag uppleva något som jag vet inte hade hänt hemma i Sverige. Jag såg en död kackerlacka i en av våra kastruller. Ueeee!!!

Så här är läget. Som jag har nämnt innan så är boendet sjukt dyrt här i Sydney så därför har vi bestämt att vi inte vill lägga ut alla våra pengar på att ha ett eget boende när vi kan dela. Vi vill inte åka halva jorden runt för att göra exakt det vi har gjort hemma. Vi vill testa nya saker som vi aldrig skulle ens kunna tänka oss göra hemma. Det är det som är lite spännande och är en del av äventyret.

En kille på jobbet som August har lärt känna som också kommer från Sverige, de har varit är i Sydney ungefär en månad som oss. De valde att hyra ett lite dyrare boende som de var tvungna att betala 6 månaders hyra i förskott. Så kan man också göra, men vi valde att göra på vårt sätt för att vi känner att det inte är värt det då vi inte är säkra på hur länge vi kommer stanna i Sydney.

Just nu har vi ett eget rum ca 15m² med massa garderober och speglar, säng och ett litet bord. Vi delar toalett/dusch och kök( köket är utomhus). Vi betalar 250$/veckan ca 7500 kronor/månaden inkl. el,vatten, tvättmaskin och internet. Visst vi har inte ett eget ställe och standarden här är inte lika bra hemma men det får en att tänka på hur j'vla bra vi har det hemma i Sverige. Vi vet inte hur bra man har det förrän man har varit med och upplevt annat än länder som håller lika hög standard som Sverige. Hade det varit varmt i Sverige oftare än 2 månader om året så hade vi varit överbefolkade! Garanterat!

Tillbaka till den dödas kackerlackans historia. Efter att vi lagade middag igår så lämnade vi lite disk ute i blöt och det var meningen att vi skulle diska innan vi gick och la oss men vi för trötta så när vi skulle diska imorse så fick jag en trevlig överraskning i kastrullen. Jag kommer aldrig mer att lämna disk framme under natten!

/Mv


Ni måste testa dessa

Ville bara rekommendera er dessa godingar ;) Ni kan hitta dessa i "kines" butiker. De smakar som vanilj och konsistensen är som colagodis. Det finns ett litet genomskinligt skal inuti med det är inga problem eftersom det är ätbart.



I can't wait!

Här är våra snygga t-shirts! Fr.o.m nästa så kommer vi att tränas på det andra IKEA varuhuset som finns här i Sydney, Homebush Bay. Då måste vi ha på oss dessa tröjor för att vi är gäster i Homebush men även för att göra reklam för Tempe.
För vår del så har vi premiär den 3:e November! Ni får jätte gärna komma om ni har vägarna förbi ;) Men jag förstår er om ni inte kan och jag lär nog inte sakna er eftersom vi förväntas att ha 25 000 kunder på PREMIÄREN!!! Hur galet är inte det? Jag kan inte ens föreställa mig hur galet, sjukt, kaotiskt och stressigt det kommer att bli. Men samtidigt tänk så roligt, underhållande, spännande, lärorikt men framförallt en HÄFTIG upplevelse att få vara med om allt det här!

Love the colors!

 














Inspiring, Admirable and Honorable

I tisdags var det första dagen på mitt nya jobb. Både i tisdags och onsdags så hade vi welcoming and introduction för att bl.a. lära känna varandra, få nya kläder, namnbricka och gå igenom en massa föreläsningar om IKEAs historia, hälsa och säkerhet, IKEAs värderingar m.m.
Jag vet att jag inte är den enda som tycker att IKEA är ett unikt företag på alla möjliga sätt. Det jag syftar på är arbetsplatsen. Alla ledare här har en sån otrolig glädje, entusiasm, positiv attityd, uppspelta, trevliga och det visar dom i allt dom gör, av det jag har fått uppleva hittills. Det är verkligen inspirerande, beundransvärt och ärofullt att få vara en del av allt det här!

Nu måste jag göra mig i ordning för att snart börjar tredje dagen på IKEA :)


Första dagen på väg till jobbet


At Darling Harbour in sunset


Into Town

Idag ska jag och älsk in till city för lite käk, shopping och myspys.

I väntan på tåget



Vaniljbakelse med choklad,mjölk,grädde dricka



At Darling Harbour



Och självklart måste vi käka på Hard Rock Cafe eftersom vi har ätit där ett antal gånger bl.a. i
 Barcelona, Ho Chi Minh City, två ggr i Stockholm och nu i Sydney









Till förrätt åt vi: Marinerade kycklingvingar(starka) med blue cheese och selleri



Till huvudrätt åt jag, Fajita burger och självklart valde älsk som vanligt
The legendery 10 oz burger


Hur jag vill ha det!

Vi åt thaimat häromdan, jag valde röd curry och August käkade stekt ris. Det smakade helt ok. Jag har märkt att det finns tydligen två sorters sätt att göra röd curry, det finns säkert hur många sätt som helst att göra det på men jag syftar på just dessa två skillnader man brukar få på restaurangen.

1. Antingen får man den jätte tjock, jag antar att det är för mycket kokosmjölk i och efter ett tag så har man tröttnat på curryn eftersom den är helt dryg.

Eller

2. Så får man den helt perfekt, lagom tjock/rinnig men mer rinnig än tjock annars blir det så trögflytande att man knappt kan dricka soppan, den extremt fina röda färgen blandas ihop med den vita kokosmjölken. Vilket betyder att det är mer vatten eller mindre kokosmjölk i, vilket som, och det smakar betydligt bättre.

Alltså...
Gillar jag nummer 2! För att när jag är sugen på röd curry så vill jag ha den starka, söta smaken med en liten touch av det saltiga och kunna smutta i mig soppan, inte nästan kvävas för att soppan är alldeles för tjock.
Med det sagt så får ni bilderna från middagen =).





!

Me, utanför vårt rum :)


Tröjan är från Vietnam


Mumsfilibabba

Här är bilderna från mackorna vi åt från det vietnamesiska stället :)
Kyckling, gurka, sallad, koriander, morötter, lök, chilli, pate och dressing.





RSS 2.0