Nyinflyttade

Igår flyttade vi in vårt nya place och det känns mycket bättre nu när vi är mycket närmare city och dessutom så är den här staden mycket mysigare och har mycket mer att erbjuda än den förra!
Eftersom vi har flyttat ett nytt ställe så behöver vi köpa massa nya saker vilket vi fick göra idag och självklart shoppade vi på IKEA! =) Vi köpte allt det nödvändiga när man flyttar bl.a. kastruller, köksredsakp, tallrikar, glas, handukkar och lampa m.m. Jag glömde ta bilder på shoppingen men tog dock på våra goda delcious mackor som vi åt till lunch från ett vietnamesisk ställe.

Jag kan inte lägga upp några bilder just nu, vårt internet krånglar :( Jag återkommer med bilderna när det fungerar igen. Nu ska jag fortsätta titta på Sex And The City serien som jag har fallit för! Tack K för lånet av boxen :)

P&K


Awesome experiences

Kommer ni ihåg att jag skrev ett inlägg för några dagar sen om varför jag är så otroligt glad just nu? Jo det är för att jag har hittat ett jobb! =) Wihu!  Det är inte vilket jobb som helst utan ett jobb som jag länge har velat ha!!! Jag ska jobba på IKEAs nya varuhus i Sydney, Tempe.

Den här häftiga upplevelsen kommer jag att få se varje dag på jobbet, awesome =)

Om ni inte kan se videon klicka här



During Construction

Så här ser varuhuset hittills, ser ni något som är konstigt med bokstäverna på huset?



Registration

Igår var var vi på jobbet för registrering =). De tog foto på oss som vi kommer ha på våra namnskyltar, de tog även våra mått eftersom vi ska få helt nya jobbkläder, vi fick också pröva nya skor för att se vilken storlek vi hade och självklart massa papper att fylla i ;).

Sedan käkade jag och August lunch på Subway, hehe. Det är första gången jag äter Subway sedan jag själv slutade jobba på Subway hemma och detta var i juni!



Självklart var det favoriten, Chicken Teriyaki med Chipotle Southwest och Ranch


Sunshine, warmth and a wonderful day










Solhatt: Just Jeans
Glasögon: Ray Ban
Klänning: Nelly


Finally!

Vi har äntligen hittat oss ett eget litet boende till oss själva! Ni kan inte FÖRESTÄLLA er hur sjukt galet dyrt det är att bo här, eller för övrigt att leva här överhuvudtaget! Där vi bor just nu är bara tillfälligt och det ligger alldeles för långt utanför city, ca 1-2 timmar med buss,tåg och allt. Därför har vi letat efter ett annat ställe som är lite närmare stan.
Allt sökande började på allvar för ungefär en vecka tillbaka i tiden där vi letade på olika hemsidor, tidningar och de enstaka få kontakter som vi känner här. Att bo inne i stan är det inte tal på för att det är sjuka summor i hyra, minst 10-12 tusen i månaden (en liten etta pratar vi om här). Vi hittade några intressanta annonser och valde att gå och titta på dessa. Vi började med ett ställe MITT I STAN för endast, 7500/mån men dock var det en delad lägenhet och det är billigt för att vara i stan. Det vi inte visste var det redan bodde 12 personer i lägenheten! HUR KAN DETTA VARA LAGLIGT? Det var bland det äckligaste, tragiskaste, sorgligaste jag någonsin har upplevt. Det slutade inte där...några andra ställen vi har varit och kollat på har varit minst lika hemska och min tanke är fortfarande, HUR KAN DETTA VARA LAGLIGT?!

Men tillslut så hittade vi ett fint litet ställe i staden, Marrickville som ligger ca 5-10 min med tåg till city, nice!  Innan vi kom hit så hade vi hört att det ska vara super lätt att hitta lägenhet/inneboende vilket det har varit. Det vi inte visste var att standarden skulle vara så pass mycket sämre än i Sverige! Med tanke på de ställen vi har kollat på så är vårt nya ställe ett kap!


Incredibly happy right now!

Jag är så otroligt glad just nu att jag inte kan beskriva det! Varför jag är så otroligt glad kan jag inte berätta nu utan det kommer jag göra snarast :P hihi.



Relaxation is what we do best

Idag har varit en riktigt soft dag och vi har bara legat i parken och bara tagit det lugnt, solat och myst!







Jag tycker alltid om att ha fräscha naglar och speciellt på sommaren så är det rätt snyggt om man stylar upp sina tånaglar också. Man behöver inte ha värsta mönstren men så länge man tar hand om tånaglarna så är det super snyggt enligt mig. Jag avskyr att se naglar som är ofräscha, antingen helt korta eller relativt långa med jätte mycket skit under naglarna är det värsta jag vet! 

Något jag gillar är att pyssla med mina naglar, på mina fingrar likaså fötterna så jag kommer visa upp mina "resultat" lite då och då och ni får jätte gärna ge feedback :) 

 


Liverpool

Vårt utforskande fortsatte idag men dock i Liverpool, ytterliggare ett köpcenter att besöka vid namnet Westfield, again. Ni har ingen aning så stort det här köpcentret var för att vara i en stad utanför Sydney. Det var som gamla väla x 5! Jag kan bara jämföra med gamla väla eftersom jag inte har sett hela nya väla :P

This was how I looked today in my new sun hat =)



Solhatt: Just Jeans
Linne: Zara
Shorts: Butik i Spanien
Väska: Tunisien

Köpte även en väska från Kim Kardashians collection från, Sheriton



Hehe ni kanske tror att jag är galen i färgen pink  which I'm not! Bara slumpmässigt med färgerna ;)


Anz Bank

Så här ser mitt bankkort ut som jag fick idag från Anz Bank. Desseutom matchar kortet mina naglar, style!


Parramatta

Idag har vi varit i Parramatta, (utanför Sydney) ett shopping center Westfield. Köpcentret var större än vad jag hade tänkt mig i och med att det ligger i en förort.

Så här såg jag ut idag i dagens värme ca 26 grader =) Jag köpte en solhatt också men den visar jag någon annan dag.

/Puss & Kram


Klänningen är från Sisters


Precis som hemma...nästan i alla fall

Idag har vi varit på IKEA och ätit potatismos och köttbullar och till efterätt en daimtårtbit, hehe :P. Allt ser ungefär likadant ut som hemma men det är väl det som är meningen också ;)?
Men det fanns en tydlig skillnad, ingången och utgången är inuti ett köpcentrum.



Köpte även dessa som jag hoppas kommer göra underverk med mitt hår



Why Why Why?

Något som jag har saknat väldigt mycket är den här otroligt goda drickan!
Liptons ICE TEA PEACH! Varför har de slutat sälja dessa hemma i Sverige? Jag hittar inte dem i alla fall så om ni vet vart man kan köpa så säg gärna till ;)         They're soOoOOo delicious 



Det kryllar bara av gottigott här i hyllorna










13:e september






Indescribably amazing

Så här otroligt fint, inspirerande, underbart ser det ut i familjens trädgård. Ett projekt som pappan i familjen har hållt på med som hobby i ca 10 år. Han har dessutom gjort allting helt själv!





Ett papaya träd

En drake


Jag kan inte förstå hur man lyckas göra sånt här helt och hållet på sin egen hand! Beundransvärt är det!


Apple Lovers

Har aldrig sett ett sådant stort behov av varumärket, Apple



Loves to bake

Innan vi kom ner hit så kände vi ingen men vi visste att det skulle lösa sig med boendet. Som tur är så hjälpte några kontakter där hemma oss och nu bor vi hos en familj som är super trevlig, gästvänlig och generösa!
Idag har jag och deras lilla dotter bakat cupcakes till hennes pappa som hon vill överraska eftersom han fyller år imorgon! So sweet!

Cupcake Maker

Cupcakes before decoration

Cupcakes after decoration


Här är tjejen som jag bakade med, Nikki

Världens sötaste bebis som var hos oss och lekte idag. Jag bad henne göra massa grimaser.



Sen fick hon nog och sa ifrån, so cute


In the city


Cupcakes


På väg till Circular Quay


Sydney Harbour Bridge

Sydney Opera House


Utsikt från Opera huset

Ursprungsbefolkningen i Australien sk. Aboriginer


2 September

Här är lite bilder från resans gång hit:





Framme i Down Town

Efter att knappt har sovit igår(31/8) natt, flygit i 24 timmar och rest i minst ett dygn så är vi äntligen framme i Sydney! Gud vilken underbar känsla men dock vad trötta vi är. När vi flög från Abu Dhabi var klockan 22.00 och då skulle man snart sova och sen nu när vi är på hotellrummet är klockan ca 21.30 och det är dags att sova igen fast i vår kropp är klockan bara 13.30 på dagen, enligt svensk tid. Men vi är verkligen trötta och kommer förhoppningsvis att somna när som.
Så fort vi landade tog vi taxi till hotellet som ligger ca 5 min från centrum och sedan gick vi in till stan för att hitta något gott att fylla våra tomma magar. Rätt rolig historia varför våra magar är tomma. Jo som jag skrev i mitt förra inlägg att de serverade lamm på flyget till Abu Dhabi och att jag inte kunde äta det så gissa vad vi fick till lunch/frukost idag innan vi landade i Sydney? LAMM igen! Så ikväll blev det en rätt så långt ifrån lamm som möjligt, det blev en vietnamesisk traditionell rätt, Phở.



Efter att vi hade ätit klart så kändes det som om allting runt omkring mig snurrades. Även August hade samma upplevelse, jätte konstigt. Jag antar väl att det är för att vi har rest så långt och är väldigt trötta så vi gick tillbaka till hotellet direkt efter maten och nu ska vi sova, igen :P Godnatt på er!

Puss & Kram


RSS 2.0