Finally!

Vi har äntligen hittat oss ett eget litet boende till oss själva! Ni kan inte FÖRESTÄLLA er hur sjukt galet dyrt det är att bo här, eller för övrigt att leva här överhuvudtaget! Där vi bor just nu är bara tillfälligt och det ligger alldeles för långt utanför city, ca 1-2 timmar med buss,tåg och allt. Därför har vi letat efter ett annat ställe som är lite närmare stan.
Allt sökande började på allvar för ungefär en vecka tillbaka i tiden där vi letade på olika hemsidor, tidningar och de enstaka få kontakter som vi känner här. Att bo inne i stan är det inte tal på för att det är sjuka summor i hyra, minst 10-12 tusen i månaden (en liten etta pratar vi om här). Vi hittade några intressanta annonser och valde att gå och titta på dessa. Vi började med ett ställe MITT I STAN för endast, 7500/mån men dock var det en delad lägenhet och det är billigt för att vara i stan. Det vi inte visste var det redan bodde 12 personer i lägenheten! HUR KAN DETTA VARA LAGLIGT? Det var bland det äckligaste, tragiskaste, sorgligaste jag någonsin har upplevt. Det slutade inte där...några andra ställen vi har varit och kollat på har varit minst lika hemska och min tanke är fortfarande, HUR KAN DETTA VARA LAGLIGT?!

Men tillslut så hittade vi ett fint litet ställe i staden, Marrickville som ligger ca 5-10 min med tåg till city, nice!  Innan vi kom hit så hade vi hört att det ska vara super lätt att hitta lägenhet/inneboende vilket det har varit. Det vi inte visste var att standarden skulle vara så pass mycket sämre än i Sverige! Med tanke på de ställen vi har kollat på så är vårt nya ställe ett kap!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0